news        mail   location

 
 

Când am auzit pentru prima oară de „accident vascular”, parcă, așa, dintr-o dată am simțit o săgeată în căpățână!

 

Așa am înțeles, mai bine, cum este cu această săgeată în căpățână (scăfârlie) când am continuat să citesc și să mă minunez de cele relatate de medicul hăruit, Alexandru Ciurea, care zice în cartea sa „Sănătatea Creierului, pe înțelesul tuturor” că: „Altă situație mai rară, dar extraordinar de invalidantă este cea de accident vascular hemoragic, în care o persoană hipertensivă, în urma unei discuții profesionale contradictorie, dintr-o dată pățește ceea ce în popor are denumirea de „congestie cerebrală”, adică în creier s-a produs hemoragie. Vasele, din cauza undei sangvine prin H.T.A. care vine cu putere, se fisurează. Atâta îi trebuie sângelui, cum a găsit această fisură, imediat produce o inundație în creier, iar țesutul nervos suferă în totalitate!

Pe de o parte, celulele nu se mai irigă normal, iar pe de altă parte, un număr de celule dispare brusc, fiind distruse de unda sangvină. În final, creierul este foarte sensibil la produșii de degradare a hemoglobinei, reacționând de la convulsii la pierdere de cunoștință și apoi comă.

Cum prevenim un asemenea accident vascular? Să nu uităm că este accident vascular și că nu-i de glumă! Prevenirea este la îndemâna tuturor! Persoana care se știe hipertensivă trebuie să fie tot timpul sub control – monitorizare, lucru foarte bun atât pentru inimă, pentru creier, ochi, cât și pentru întreg organismul. Unda sangvină pleacă peste tot și pleacă cu putere. Organul sensibil este encefalul, deci creierul este cel care suferă cel mai mult. Apariția unui accident vascular hemoragic poate să se întâmple de la o minimă fisurare a vaselor, până la elementul major, inundație intercerebrală, care este uneori invalidantă total și incompatibilă cu viața, pacientul nemaiputând să beneficieze de resursele medicale pe care le avem la îndemână”.

Trebuie să ne preocupe în mod special starea sănătății și mai ales atenția mărită asupra tensiunii arteriale! De aici pornesc nenorocirile și accidentele vasculare hemoragice!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar