news        mail   location

 
 

Cum se poate una ca aiasta, vorba cronicarului? Se știe că „celula nervoasă procesează informația, se pune în legătură cu alte celule nervoase, care apoi dau răspunsul...într-o secundă se pot produce, după toate datele din neurofiziologie, 100 miliarde de procesări, deci Creierul uman este incredibil de activ.

 

Cu cât persoana în cauză ocupă o poziție mai ridicată pe scara intelectuală, cu atât are acel coeficient de inteligență mai mare. Cu cât numărul de procesări este mai mare, cu atât se consideră că persoana respectivă este mai inteligentă”.

După datele științifice, numărul sinapselor diferă de la o persoană la alta, ajungându-se la niște cifre incredibile. În rândul geniilor sau persoanelor cu un encefal foarte dezvoltat, aceste sinapse sunt de ordinul 24 înmulțit cu 10 la puterea nouăsprezece, deci o activitate de conexiune extraordinar de puternică”.

Dacă până acum nu ne-am prețuit Creierul, este bine să-i facem și lui dreptate și să spunem cu glas, ca să ne audă și el, că: „este o bijuterie neprețuit de valoroasă, cu o activitate intensă și imensă, din cauza aceasta el produce curent electric între celulele nervoase, care duduie în structura sa, precum am văzut, în activitatea neuronală, precum turbinele de la hidrocentrală”.

În toată această lucrare a celulelor nervoase se află și celule de apărare sau cum s-ar mai zice, celule de „Pază și Protecție”. Unele alimentează celulele nervoase cu apă și alimente, iar altele ajustează celula nervoasă ca să funcționeze în totalitate. Iar atunci când celula nervoasă nu mai recepționează informația, atunci nu mai funcționează și se autodistruge: Când o celulă nervoasă începe să se distrugă, acest fapt se transmite de la una la alta. Această distrugere în masă, reprezintă unul din factorii principali, ca teorie, în producerea unei boli foarte grave, care se numește Alzheimer”.

Pentru a se evita anumite stări nepotrivite pentru funcționarea Creierului este necesară odihnă, în somnul celulei nervoase, deci, trebuie să ne odihnim îndestulător. Dacă ne odihnim, este bine să știm că celula nervoasă intră total în repaus. După un somn bun, ne sculăm și rostim plini de bucurie: „Vai, dar ce minte clară am!”

Așadar, îți vine nițel somn, începi să te odihnești și să nu bagi în seamă pe cei care râd că dormi și cu gura căscată în sforăituri zgomotoase!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar