news        mail   location

 
 

Credincioșii argeșeni din parohia Mățău de Sus, comuna Mioarele, protopopiatul Câmpulung Muscel,  au avut astăzi bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.



 

Motivul prezenței Chiriarhului a fost săvârșirea slujbei de  instalare a unui nou preot pentru această parohie în persoana părintelui Constantin Ionel. La acest eveniment deosebit din viața parohiei a fost prezent și Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Necula, prodecan al Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a adresat încurajări noului slujitor, amintindu-i că are responsabilitatea de a continua munca depusă de toți înaintașii săi ( preoți și credincioși) care, generații peste generații, au reușit să păstreze vie credința în Dumnezeu în acest loc.

Biserica parohiei Mățău de Sus este ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, fiind construită între anii 1872-1883. Parohia se află pe unul dintre cele mai înalte dealuri din România, la o altitudine de 1017 metri.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar