news        mail   location

 
 

Parohia argeșeană Micești din protopopiatul Mioveni și-a sărbătorit astăzi hramul închinat praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. Încă de la primele ore ale dimineții, credincioșii acestei comunități au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.



 

Chiriarhul a oficiat cu această ocazie Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, iar în final a săvârșit și slujba de sfințire a ramurilor de salcie.

În această zi binecuvântată pentru această comunitate, după interpretarea Imnului Floriilor, Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul a dorit să răsplătească activitatea deosebită desfășurată de corul de copii ,,Glasul Arhanghelului” al parohiei Micești, care a fost înființat în urmă cu trei ani, la inițiativa tinerei Ștefania Păcioianu. În acest sens, pentru eforturile depuse până în prezent, doamna profesor dirijor Andreea Urs a primit astăzi din partea Ierarhului Argeșean,  medalia creștin ortodoxă ,, Sf. Mc. Filoteea”. Într-un timp foarte scurt, acest cor parohial a devenit cunoscut la nivel local și național,  având un repertoriu bogat ce cuprinde cântări liturgice, pricesne, cântări patriotice și colinde.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a vorbit despre însemnătatea Praznicului Intrării Domnului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului, amintind și de învierea lui Lazăr.

Biserica parohiei Micești cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construită în anul 1844 cu osteneala și cheltuiala credincioșilor din localitate și a preotului Barbu Bîrzotescu.

După ample lucrări de restaurare, în anul 2018 a fost pus cel de-al doilea hram închinat praznicului Intrării Domnului în Ierusalim.

Prin implicarea preoților slujitori, în această parohie se desfășoară frecvent activități cultural-artistice precum cel organizat înaintea cinstirii acestui hram în curtea bisericii, unde enoriașii au avut ocazia să fie martori la un concert de excepție  cu participarea Grupului Psaltic ,, Tronos” al Patriarhiei Române.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar