news        mail   location

 
 

Institutul de Matematicǎ „Simion Stoilow“ al Academiei Române, în parteneriat cu Secţia de știinţe matematice a Academiei Române, Universitatea din Bucureşti, Societatea de Ştiinţe Matematice din România – SSMR și Universitatea din Pitești au organizat al X-lea Congres al Matematicienilor Români, în perioada 30 iunie – 5 iulie 2023, la Pitești.



 

Au participat peste 400 de profesori din tara noastră și alte 35 de state. Congresul a găzduit și prima ediție a Balkan Mathematics Conference, o serie de conferințe regionale de matematică inițiată de European Mathematical Society, în prezența președintelui societății.

Într-una din zile participanții însoțiți de Prof. Dr. Lucian Beznea, Directorul Institutului de Matematică “Simion Stoilow” al Academiei Române, au poposit la Mănăstirea Curtea de Argeș. Cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Arhiepiscop Calinic, oaspeții au fost întâmpinați de către Părintele Adrian Enache care i-a însoțit în Catedrala Mitropolitană, Sala Manole din Palatul Mitropolitan și în Noua Catedrală Arhiepiscopala și Regala, prezentându-le istoria locului, legenda Meșterului Manole, precum și viața Sfintei Mucenite Filoteea, oaspeții fiind impresionați de încărcătura istorica și spirituală a locului.

Această vizita va rămâne în memoria participanților după cum au mărturisit o bună parte dintre aceștia.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar