news        mail   location

 
 

Peste 500 de voluntari au participat astăzi la o acțiune de împădurire de mari proporții desfășurată în municipiul Curtea de Argeș, în punctul Zăvoi-Deversor( zona târgului săptămânal). Evenimentul a fost organizat de Asociația ,, Ajut deci exist” împreună cu ,,Plantăm Speranță”, în parteneriat cu Ocolul Silvic Curtea de Argeș si Obștea Moșnenilor. Peste 25 de instituții, ong-uri și firme,  elevi, studenți, au plantat astăzi 15.000 de puieți pe o suprafață de 3 hectare.



 

Între înstituțiile implicate s-a aflat astăzi Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin prezența unui număr important de volunari, care au ajutat la relizarea acestei păduri de la zero. La eveniment au participat nume cunoscute din lumea artistică și sportivă a țării noastre.

Acțiunea face parte din proiectul național de împădurire numit ,, Plantăm Speranță”, care are drept obiectiv desfășurarea de acțiuni de împădurire semnificative pe terenuri degradate, defrișate, terenuri neproductive și să construiască perdele forestiere. Organizatorii s-au asigurat că sunt respectate toate standardele tehnice(realizarea studiului pedologic și alegerea puieților potriviți, luând în considerare amenajamentul silvic). Au fost puse la dispoziție toate materialele necesare (puieți, sape și cazmale, mănuși de grădinărit, saci etc.), fiind asigurate asistență medicală și toalete ecologice.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar