news        mail   location

 
 

Prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului  continuă să promoveze și în acest an diferite proiecte social-filantropice.



 

Recent, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a lansat o campanie umanitară pentru o familie cu 11 copii din cartierul Noapteș al municipiului Curtea de Argeș. Familia Oroșanu este cunoscută ca fiind încercată de multe suferințe. Pe lângă lipsurile materiale cu care se confruntă zilnic, la începutul acestui an, cinci dintre cei 11 prunci ai familiei au rămas fără mama lor, care a decedat în urma unei boli foarte grave. Aceștia au rămas în grija bunicii, deorece sunt orfani și de tată.

A fost organizată o întâlnire de suflet în biserica satului, unde membrii familiei Oroșanu au avut ocazia să beneficieze de sfaturile unui psiholog, care i-a învățat cum pot să depășească toate greutățile pe care le întâmpină.

La finalul acestei întâlniri, reprezentanții Centrului Eparhial împreună cu cei implicați în această acțiune socială, au identificat care sunt nevoile urgente ale acestei familii greu încercate. Toții copii au primit din partea Arhiepiscopiei pachete cu alimente și dulciuri.

Din biserică, cei care au fost prezenți la această acțiune socială s-au deplasat la mormântul mamei celor cinci prunci, unde a fost săvârșită o slujbă de pomenire.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar