news        mail   location

 
 

Sfântul Ioan Gură de Aur socotește că milostenia este o bună însoțitoare a pocăinței, pentru că prin milostenie și milă, putem ajunge să ne asemănăm cu Dumnezeu.



 

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, Sectorul Social, Filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a început o nouă activitate socială, pentru 13 copii care au nevoie de ajutor din partea noastră.

Doamna Oroșanu Elena din Cartierul Noapteș, Municipiul Curtea de Argeș, are 6 copii cu vârste cuprinse între 10 și 24 de ani, care au suferit o dramă în anul 2016, când tatăl lor a trecut la Domnul.

Al șaptelea membru al familiei Oroșanu, Bianca Elena a fost binecuvântată de Dumnezeu cu aducerea pe lume a 5 prunci, de care s-a îngrijit cum a știut mai bine, împreună cu tatăl copiilor, care din nefericire, în anul 2021, la vârsta de 32 de ani, a trecut la cereștile lăcașuri.

Și parcă necazurile nu erau suficiente, în sânul familiei Oroșanu o altă tragedie s-a produs recent, când tânăra mamă Bianca Elena, în vârstă de numai 28 de ani, a plecat mult prea devreme la Ceruri, lăsând creșterea celor 5 copii ai săi, cu vârste fragede, în seama mamei sale, Oroșanu Elena.

Luând cunoștință de greutățile și situația actuală delicată a familiei Oroșanu din Cartierul Noapteș, Municipiul Curtea de Argeș, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-a implicat și dorește să sprijine material și moral aceste suflete de creștini.

Astfel, parohia Oești-Ungureni, Protoieria Curtea de Argeș, prin preotul paroh Neacșu Gavrilă, a ajutat cu cele necesare pentru împlinirea rânduielilor creștinești de înmormântare, Arhiepiscopia oferind și alte daruri familiei îndoliate.

Cu toate acestea, copiii și doamna Oroșanu Elena au nevoie în continuare de sprijinul nostru.

În acest sens, în ziua de 25 ianuarie 2024, părintele consilier Diaconescu Andrei, responsabil în cadrul Sectorului Eparhial Social, Filantropic și Misionar, a vizitat familia Oroșanu, pentru a le transmite că, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului va achiziționa cât de repede, o centrală termică pe lemne, necesară încălzirii locuinței, care va fi instalată cu ajutorul domnului Jubleanu Gabriel din municipiul Curtea de Argeș. La finalul întâlnirii au fost oferite și pachete cu alimente.

Însă ajutorul nu trebuie să se oprească aici, întrucât familia Oroșanu mai are nevoie pe mai departe de sprijinul tuturor celor care doresc să contribuie pentru viitorul copiilor.

În acest sens, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului va proceda la demararea lucrărilor de construcție a unei bucătării, care va trebui și utilată pentru a îndeplini nevoile curente ale familiei, a reabilitării și dotării casei cu toate cele necesare unui trai decent. De asemenea, va oferi și un sprijin financiar periodic copiilor, necesar pentru studii.

Urmând cuvântul Sfintei Scripturi, care zice: Mai fericit este a da, decât a lua (Fapte 20, 35), Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, inițiază o campanie de întrajutorare, și adresează rugămintea tuturor persoanelor, care doresc să ofere o bucurie acestor 13 copii, să doneze pentru sprijinirea lucrărilor de construcție care se vor desfășura în perioada următoare.

Donațiile în bani se pot trimite în contul social al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului: RO49RNCB0024010930810104, menționându-se că donația este pentru familia Oroșanu Elena.

Alte donații sau orice fel de ajutor material poate fi oferit și direct familiei Oroșanu, sau prin intermediul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Detalii suplimentare se pot obține de la părintele consilier Andrei Diaconescu la numărul de telefon: 0742.049.518.

Vă mulțumim!

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar