news        mail   location

 
 

În perioada 13-14 decembrie 2021 la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” – Mănăstirea Caraiman, s-a desfășurat Adunarea Generală a Federației Filantropia.



 

Pe ordinea de zi s-au aflat aspecte privind implicarea ONG-urilor membre în proiecte cofinanţate din fonduri europene, stadiul implementării proiectului CRESC – „Capacitate, Responsabilitate, Eficiență, Sustenabilitate și Calitate prin dezvoltare organizațională”.

Au fost analizate şi posibile surse de finanțare pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

Federația Filantropia este o organizație nonguvernamentală, care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 2007, fiind singura organizație de tip federativ din Patriarhia Română.

Această formă de organizare, asemănătoare celei a Patriarhiei Române, conferă unitate de acțiune membrilor, la nivel național, dar, în acelaşi timp, le permite acestora să-şi păstreze propria identitate şi propriul program de acțiuni la nivel local.

Sub umbrela Federației, peste 20 dintre cele mai active Asociații si Fundații din Patriarhia Română conlucrează în sprijinirea Bisericii, în lucrarea ei social-filantropică pentru oameni și comunitățile lor, în spiritul învățăturii creștine.

La eveniment a participat părintele Andrei Diaconescu, responsabil cu Sectorul Social-Filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, care a prezentat activitățile și proiectele pe care Eparhia le desfășoară pentru credincioșii argeșeni și musceleni.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar