news        mail   location

 
 

În fiecare secundă suntem supuși unui stres cronic, fără ca noi să observăm acest lucru imediat, și să ne cercetăm starea în care am ajuns.

 

Este vorba de o epuizare nervoasă, emoțională. Stagiul următor este depersonalizarea, iar al treilea este un nivel de rezultate profesionale scăzute.

Celebrul neurochirurg, Profesorul academician Alexandru Vlad Ciurea, care ne-a vizitat pe 11 martie 2023, și a fost distins cu medalia Sfântul Neagoe Vodă Basarab, în cartea sa: „Sănătatea creierului, pe înțelesul tuturor”, ne arată: „Pe plan fizic, se constată oboseală, insomnie, scăderea energiei generale, urmate de simptomele de natură psihologică: plictiseală, lipsă de control, anxietate, frustrare, furie, iritabilitate, sau cum spunem noi în limba română, ne sare țandăra din orice. Vin simptomele cognitive, care se manifestă prin: atitudine negativă față de muncă, față de cei din jur, față de cei care lucrează, neîncrederea în propria persoană, neîncrederea în cei din jur, privirea tuturor elementelor din jur sub aspect negativ, pesimist. Cele mai vizibile sunt simptomele legate de calitatea activității, declinul în activitate, interesul scăzut, motivația scăzută.”

Cum putem să ne dăm seama și să recunoaștem acest fenomen? Specialiștii, în lumea medicală îl mai numesc și neurastenie, o stare de sănătate ce se zdruncină, pas cu pas, din cauza multitudinilor de activități, adică o apucătură de a te amesteca în toate, pentru a-ți hrăni orgoliul și ambițiile de dominare, cu orice preț. Mare boală!

Care ar fi remediile urgente pentru oprirea acestei situații păgubitoare, această oboseală cronică? În primul rând, să ne gândim la odihna creierului, respectând „regula lui 8”, adică: 8 ore de lucru; 8 ore administrație; 8 ore odihnă!

Ținând cont de această regulă obligatorie, va crește dragostea și sporul în lucrarea noastră, odihna creierului fiind esențială.

Când creierul este odihnit, el se repară ca orice organ din alcătuirea noastră! Când se spune: „minte odihnită”, nu este o glumă, ci este o constatare!

Să ne odihnim creierul și vom avea odihnit întreg organismul!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar