news        mail   location

 
 

S-a constatat și nu era prea greu, că este firesc să obosească și bietul creier uman, fiind bombardat fără cruțare de tot felul de gânduri și mai ales de îngrijorări justificate și, de multe ori, nejustificate.

 

Oboseala vine și din pricina unui somn neodihnitor, din cauza problemelor interioare și exterioare, de la cele mai neînsemnate (mărunțișuri) la cele grave cu adevărat sau în urma gândurilor prăpăstioase, fiind urmate de panicare, sosirea veștilor rele, greutatea însingurării sau năvala lipsurilor din pragul vieții.

În astfel de situații se impune, desigur, o mică pauză de la un sfert la o jumătate de oră.

Savantul Alexandru Vlad Ciurea ne sfătuiește: „Dacă creierul uman cere odihnă, dați-i odihnă! Dacă are poftă de lucru, dați-i să lucreze!” Oboseala duce la oboseală și mai mare dacă nu suntem dispuși să ne menajăm organul cel mai important din construcția omenească.

Grija cea mai mare trebuie să fie pentru performanța creierului, care ne aduce un confort stimulativ. Dacă am pornit dis-de-dimineață cu o gândire pozitivă, atunci razele soarelui ajută la deschiderea centrilor nervoși, declanșându-se întreaga activitate, atât a creierului, cât și a întregului organism pe care-l purtăm pe picioare zilnic.

Se vorbește de porțiunea de fericire, pe care trebuie să o servim în fiecare dimineață. Deci, să pun ca început de bază, un început vesel de activitate, eliminând orice gând urât și să nu ne lăsăm cotropiți de insuccesele noastre, mai ales, pentru că în cele din urmă rămânem mereu cu noi înșine. Am greșit? Dar cine nu greșește? Doctorul neurochirurg Ciurea ne încurajează: „Greșeala este umană, tot ce trebuie să facem este să mergem înainte și atunci toate bucuriile (situațiile) se rezolvă!” Atunci, o dată cu gândirea pozitivă, crește imunitatea organismului și se salvează de la gândirea bolnavă.

- Cum o duci, bre Ioane?

- Cum s-o duc, mi-a murit soția și am căzut pe gânduri, ca baba între scânduri! Descurajant! Nu?

Să „cădem” pe gânduri în Sus, către Dumnezeu și să-L rugăm să nu ne părăsească, ajutându-ne să ne fie zilele pline de Soarele Speranței!

Sus inima! Să avem gândire pozitivă, plină de optimism!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar