news        mail   location

 
 

Prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului  continuă să promoveze și în acest an diferite proiecte social-filantropice realizate cu sprijinul credincioșilor din cuprinsul Eparhiei.



 

Între acestea foarte important este proiectului eparhial ,, Bucuria de a dărui”,  care se desfășoară în diferite localități defavorizate aflate în  cele șase protopopiate ale Arhepiscopiei Argeșului și Muscelului.

La începutul acestei săptămâni, cu sprijinul protopopiatului Topoloveni și al credincioșilor din municipiul Pitești , peste 100 de familii din comuna Dobrești, protopopiatul Topoloveni,   au primit astăzi diferite daruri constând în: alimente,  haine, încălțăminte și cărți de rugăciuni. Tot astăzi, peste 60 de copii au primit pachete cu dulciuri. Acțiunea s-a desfășurat în parohia Dobreștii de Sus în parteneriat cu Școala Gimnazială Dobrești, beneficiarii fiind aleși după realizarea unor anchete sociale.

Proiectul ,,Bucuria de a dărui” desfășurat în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a avut un impact deosebit în toate cele șase protopopiate ale Eparhiei, parohiile argeșene fiind atente la toate problemele sociale cu care se confruntă familiile cu venituri reduse. În acest sens s-au amenajat  diferite spații pentru depozitarea alimentelor, hainelor și jucăriilor, aceastea fiind oferite celor săraci în urma unor anchete sociale făcute în fiecare parohie.  În această săptâmână cu totul specială aceste daruri vor ajunge la multe familii aflate în dificultate.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar