news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică în cadrul parteneriatului cu Școala și Biserica din localitatea Valea Danului.



 

Elevii clasei a VII-a au mers în atelierul de artă tradițională al meșterului popular, Dan Gherasimescu unde acesta le-a prezentat diferite forme de cruci, meșteșugul cioplitului în lemn, troițe de lemn în formă de cruce, sculptură și crestături în lemn având ca bază troița veche românească, simbolurile reprezentative sculptate pe crucile de lemn -coloana cerului sau stâlpul cerului.

Pentru noi creştinii ortodocşi Sfânta Cruce este Altarul de jertfă pe care S-a răstignit Hristos pentru mântuirea neamului omenesc. Sfânta Cruce este în strânsă legătură cu Învierea. Noi o cinstim pentru că pe ea Hristos S-a răstignit şi înviind a treia zi ne-a dăruit viaţă veşnică.

La Biserica Valea Danului după Sfânta Liturghie, credincioșii au putut vedea o expoziție de cruci sculptate de meșterul popular, Dan Gherasimescu și de Părintele Vasile-Cornel Ilina.

Cinstind crucea, Îl cinstim de fapt pe Cel ce S-a răstignit pe ea, pe Hristos. El, prin răstignirea pe cruce, a nimicit moartea şi a înlăturat osânda căzută asupra lumii prin păcatul lui Adam.

Activitatea desfășurată în cadrul Proiectui educațional inovativ ”Educație prin Obiceiuri, Tradiții și Credință, Biserica şi şcoala – apărători ai neamului!” a fost coordonată de doamna profesoară, Elena Ilina-directoarea școlii, alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a adus binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, felicitând pe toți și de Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Noi creștinii ne însemnăm cu semnul Sfintei Crucii ca și cu o pecete a lui Hristos. Sfânta Cruce leagă cerul și pământul prin iubirea nesfârșită și netrecătoare a lui Hristos pentru lume, în lumina cea neapusă a Preasfintei Treimi.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar