news        mail   location

 
 

Luna martie a devenit ,,Luna pentru viață" pentru că reprezintă debutul primăverii și include praznicul Bunei Vestiri, începutul mântuirii omului, adică întoarcerea sa la Dumnezeu, izvorul vieții.

 


      Deoarece considerăm o bucurie venirea unui copil în lume și asta se petrece încă de la momentul concepției, în această lună se organizează mai multe activități pentru conștientizarea nevoii reale de sprijin al mamei și copilului. Prima acțiune a constituit-o organizarea și filmarea primului concurs din România și Republica Moldova, cu întrebări legate de tematica pro-viață, Pro-Life Quizz, și a fost realizat de asociația națională ,,Studenți pentru viață", cu sprijinul televiziunii Trinitas. De asemenea, au participat și toate organizațiile de tineret creștin (ASTO, ASCOR și ,,Tineri în acțiune"). În total, au fost 26 de întrebări, din domeniile: medical, psihologic, social și istoric. Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepicop Calinic Argeșeanul și la îndemnul Părintelui Rafael Vintilă, a participat la această competiție și  Robert Toader, paraclisierul Paraclisului Universității din Pitești, care este bursier de marcă a Facultății de Teologie din București și care câștigat premiul I.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar