news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș a organizat a IV-a ediție a Concursului județean de creație plastică ȘEZĂTOARE ROMÂNEASCĂ DE CRĂCIUN la Școala Gimnazială Băiculești - Grădinița cu Program Normal Tutana.



 

Șezătorile românești reprezintă adunările tradiționale ale comunităților, în special în satele românești, unde oamenii se adună pentru a petrece timp împreună, a împărtăși povești, a cânta colinde și a participa la diverse activități specifice. În perioada sărbătorilor de iarnă, șezătorile de Crăciun devin o modalitate importantă de a celebra și a păstra tradițiile locale. O parte importantă a șezătorii de Crăciun este colindatul. Oamenii merg din casă în casă, cântând colinde tradiționale și aducând bucuria sărbătorii în casele comunității. În timpul șezătorii, oamenii se adună pentru a crea obiecte tradiționale de Crăciun, precum ornamente, împletituri sau alte articole specifice sărbătorii.

La activitate au participat: profesor Ileana-Eugenia Bodescu-directoarea școlii gazdă,  coordonatorii Concursului cadrele didactice: Iuliana Cimpoca de la Școala Gimnazială Băiculești și Elena Ilina-directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Valea Danului și alți dascăli, alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și a mulțumit tuturor pentru frumoasa activitate și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Programul artistic alătuit din poezii şi colinde au evidențiat frumusețea tradițiilor şi obiceiurilor populare româneşti de Crăciun.

Aceste șezători sunt o expresie autentică a identității culturale și a tradițiilor românești și reprezintă un moment special în care copiii își împărtășesc bucuria și comuniunea specifică sărbătorilor de iarnă la Praznicul Nașterii Domnului Iisus Hristos.

La final toți participanții au primit daruri.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar