news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a participat la o activitate educațional-catehetică și artistică la Parohia Urluiești.



 

Urmând tradiția, fiii satului s-au adunat în rugăciune la Sfânta Liturghie la biserica parohială și au sărbătorit Hramul satului la „Lăsata secului de Crăciun”.

După slujbă, la inițiativă preotului paroh, Bogdan Lupu s-a desfășurat un concurs de bătut toaca, ediția a II-a. Premiul I a fost câștigat de Ionuț Lupu, care a delectat audiența nu numai cu talentul său la țambal.

Toaca, un obiect nelipsit din bisericile noastre. Tuturor ne-a devenit familiară, căci aparține tradiției ortodoxe românești. Pe toți ne cheamă către locașurile de închinăciune, anunțând începerea slujbelor sau momente mai importante din cadrul lor.

Partea a doua a evenimentului s-a desfășurat în fața Căminului Cultural, moderator fiind domnul Constantin Pașol. Sărbătoarea satului a fost încununată de prezența Mădălinei Lupu, profesor, solist vocal și instrumentist, alături de ea au cântat soliști și ansambluri.

La activitate au participat Părintele Arhimandrit Caliopie Ichim,  Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, preoți, profesori, edili ai localităților vecine, invitați și enoriașii parohiei.

 Hramul bisercii și prezența toacei în cultul ortodox românesc sunt fixate foarte bine în aceste locuri, alături de melodiile frumos interpretate de copii și tineri îmbrăcați în costume populare, încât nu putem concepe viața comunității fără acestea.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar