news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Sectorul de Învățământ și Activități cu Tineretul, al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a organizat o activitate catehetică și didactică în cadrul proiectului Romanian Science Festival, desfășurat la Liceul Victor Slăvescu din Rucăr, în ziua de 13 septembrie 2023.



 

Obiectivul proiectului este acela de a promova  educația științelor prin metode non-formale și prin implicarea cercetătorilor şi studenţilor români din diaspora academică în sistemul de educaţie din România, cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele ştiinţifice.

Mentorii români din diaspora academică și din țară implicați în desfăsurarea proiectului, au pregătit în cadrul evenimentului foarte multe și diverse experimente interactive,  pe anumite domenii științifice  precum inteligența artificială, medicină, biologie, chimie, fizică, matematică, sustenabilitate, geografie, neuroștiințe, imunologie și astronomie.

Preotul slujitor  Arsulescu Ion Sebastian,  de la parohia Rucărul de Jos, Protoieria Câmpulung Muscel,  a fost prezent  la eveniment și a susținut cateheza cu tema ,,Frica de Dumnezeu- începutul înțelepciunii", prin care a arătat că orice știință care exclude pe  Dumnezeu,  poate constitui un pericol și o  amenințare la adresa vieții și a integrității ființei umane.

La eveniment au participat profesori, elevi de toate vârstele, părinți și voluntari.

Romanian Science Festival a fost fondat în 2019 și de atunci a promovat ştiinţa în peste 150 de şcoli din România şi a ajuns la peste 100.000 de elevi.

De la Liceul Victor Slavescu din Rucăr, caravana RSF va continua în data de  14 septembrie, între 9.00 – 12.00,  la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, apoi între orele 12.00 – 16.00,  la Mioveni, pe Platoul Casei de Cultură,  iar pe 16 septembrie, între 11.00-17.00, Târgul de științe Pitești „Science Festival” va fi organizat în Piața Primăriei Pitești.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar