news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică la Parohia Bălilești, Protoieria Curtea de Argeș.



 

La inițiativa preotului paroh, Ștefan Georgescu de aproape 11 ani credincioșii de la parohie în cadrul  activităților pentru promovarea tradițiilor satului românesc și a portului popular au sărbătorit Pogorârea Duhului Sfânt în costume tradiționale. La sfârșitul Sfintei Liturghii, preotul a vorbit  despre importanța sărbătorii Pogorârii Duhului Sfânt în viața creștinilor, precum și despre frumusețea costumului național și a mulțumit participanților pentru dragostea depusa pentru biserică și pentru promovarea tradițiilor și a valorilor satului românesc. În curtea bisericii a avut loc un eveniment de promovare și de punere în valoare a costumelor tradiționale din zonă. Parohia a organizat o agapă frățească  pentru toți credincioșii participanți la acest eveniment.

Activitatea este înscrisă în Calendarul educațional-catehetic eparhial dedicat anului 2023 în Patriarhia Română ca –”Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar