news        mail   location

 
 

În contextul proclamării anului 2023 ca Anul omagial al pastorației persoanelor vârstince și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți) în Patriarhia Română, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat conceptul Concursului Național Catehetic Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului, elaborat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

 

Cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, în ziua de miercuri, 3 mai 2023, la Protoieria Mioveni a avut loc evaluarea portofoliilor, faza pe protoierie.

Concursul și-a dorit să genereze implicarea grupei de cateheză în slujirea filantropică și în viața liturgică a bisericii. În contextul unei societăți marcate de individualism și secularizare, Biserica acordă o atenţie deosebită pastorației persoanelor vârstnice, printr-o intensificare a participării acestora la viața Bisericii, o implicare mai activă a familiei și societății în sprijinul persoanelor vârstnice, precum și o dinamizare a activităților social-filantropice și culturale dedicate acestei categorii de credincioși.

În  urma jurizării la nivelul Protoieriei Mioveni a fost stabilită următoarea ierarhie: Locul I: Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Catedrala Mioveni; Locul II: Parohia Nașterea Maicii Domnului, Țițești; Locul III: Parohia Sfinții Trei Ierarhi, Mioveni.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar