news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză în simbioză cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș au participat la ediția a VII-a a Concursului Județean ”Paștele în suflet de copil”, organizat de Școala Gimnazială Nr. 1 Ciofrângeni.



 

Concursul s-a desfășurat sub îndrumarea cadrelor didactice: Victor Bălașa – directorul școlii, Mariana-Cati Deaconu, Ana-Maria Sabie, Aura Stoica, Mădălina Răducu, Oana-Maria Panțeru și celelalte cadre didactice ale școlii, alături de domnul primar-Doru Panțeru, domnul viceprimar-Gheorghe Manga și preoții din localitate. 

Acest concurs îşi propune pe de o parte dezvoltarea afectivă a personalităţii copiilor și tinerilor prin educarea laturii moral – creştine şi  artistice, iar pe de altă parte să-i facă să înţeleagă, să respecte frumosul şi să-şi exprime bucuria momentului prin lucrări plastice şi creaţii literare proprii cunoscând obiceiurile şi tradiţiile legate de sărbătoarea Paştelui.  

 La activitate au  participat Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier al Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, felicitând pe toți participanții pentru dragoste și osteneală și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.  

Lucrările realizate de copii, de la cei mai mici până la cei mai mari, ne-au purtat în lumea culorilor, a fanteziei și bucuriei sărbătorilor pascale.

Concursul s-a desfășurat într-o frumoasă colaborare cu școlile: Școala Gimnazială Albeștii de Argeș, Școala Gimnazială ”Basarab I” – Curtea de Argeș, GPP ”O lume minunată” – Curtea de Argeș, Școala Gimnazială Nr. 1 Poienarii de Argeș, Școala Gimnazială ”Carol I” – Curtea de Argeș.

Proiectul a fost încununat ca de fiecare dată de un program artistic care a încântat dascălii, părinții, bunicii și invitații.

Profesorii stau de strajă la mintea și inima copilului, și-l învață să gândească, să creeze și să iubească. Menirea dascălilor s-ar pierde, fără acești minunați copii. 

Proiectul este înscris în Calendarul Activităților Educative Județene, anul școlar 2022-2023, nr. 14000/21.10.2022, poziția 299 al I.S.J. Argeș

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar