news        mail   location

 
 

Cinstirea sfintelor icoane are o deosebită valoare educativ-morală. În general, icoanele trezesc, întreţin şi întăresc peste tot viaţa duhovnicească. Ele întăresc credinţa şi aduc un real folos în sporirea evlaviei, fiind un stimulent pentru săvârşirea binelui, dreptăţii şi împlinirea dragostei.



 

Pentru viaţa religios-morală, sfintele icoane sunt purtătoare ale îndemnurilor spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu şi spre imitarea vieţii neprihănite a modelelor al căror chip îl reprezintă, fiind o adevărată călăuză în formarea duhovnicească a credincioşilor.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Biroul de Catehizare și Activități cu Tineretul a organizat la Centrul Social-Cultural „Nașterea Maicii Domnului” din cadrul Parohiei Bascov, un atelier de pictură icoane.

Părintele slujitor Tudor Răzvan a vorbit celor peste 40 de participanți despre rugăciunea iconarului și despre istoria icoanelor, după care cei prezenți au intrat în tainele atelierului de pictat icoane pe sticlă.

Liderii și tinerii cercetași ai Centrului Local Aventura Pitești, alături de copii din parohie, s-au bucurat de această întâlnire catehetică.

Atelierul de pictură a fost susținut de un lider cercetaș de la Târgu Jiu, format timp de 3 ani la Școala Populară de Arte.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar