news        mail   location

 
 

Sfântul Ioan Scărarul a scris o carte care a devenit celebră, numită «Scara virtuților» sau «Scara Paradisului», în care a arătat cum creștinii se pot elibera de patimi și cum pot dobândi virtuți.



 

Virtuțile scării înseamnă daruri ale Duhului Sfânt puse în practică, făcute roditoare prin rugăciune, înfrânare, post, nevoințe, smerenie, metanii și fapte bune. «Scara virtuților» arată că două virtuți sunt cele mai mari și mai necesare: smerenia și iubirea milostivă. Smerenia este începutul și sfârșitul desăvârșirii și iubirea este starea cea mai potrivită pentru om prin care se arată asemănarea lui cu Dumnezeu, Care este iubire.

Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului desfășoară diferite activități catehetice și întâlniri cu tinerii, în baza parteneriatelor dintre Biserică și Școală.

În biserica Mănăstirii Glavacioc, elevii Școlii Gimnaziale „Petre Badea” din Negrași, însoțiți de părintele profesor Samoilă Nicolae Claudiu și de cadrele didactice coordonate de doamna director Ionescu Mihaela, au fost primiți de către părintele protosinghel Casian Crețu, starețul Mănăstirii Glavacioc. După cuvântul de învățătură, părintele stareț le-a vorbit despre istoricul acestui sfânt locaș monahal, iar la sfârșit a rostit rugăciuni pentru copii.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar