news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul -Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică la Parohia Bălilești.


 


 

 

Elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială "Gabriel Marinescu" Tigveni, îndrumați de doamna învățătoare Elena-Roxana Piele au  mers la biserica din localitate, s-au rugat și au rostit cântări bisericești.

Prin rugăciune, omul se uneşte cu Dumnezeu, făcându-se părtaș iubirii dumnezeiești, iar Dumnezeu, prin harul Său, luminează sufletul omului care se roagă. 

În cuvântul de învățătură, părinte paroh Ștefan Georgescu a vorbit despre Sfânta Muceniță Filofteia ca model de milostenie și grijă pentru sărmani, pentru cei aflați în nevoi care de cele mai multe ori sunt persoane vârstnice.  

Activitatea este înscrisă în calendarul activităților educațional-catehetice eparhiale dedicate ”Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice” în Patriarhia Română.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar