news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop  al Argesului si Muscelului, în data de 27 mai 2022, a avut loc Cercul Pedagogic al profesorilor de Religie, zona Curtea de Argeș la Școala Gimnazială nr. 1 Corbeni.


 


 

Bucuria reintalnirii fata în fata a  membrilor cercului, după o perioada de doi ani, în care întrunirile au avut loc la distanță, online, a fost sporita de prezenta în mijlocul lor a Inaltului Ierarh. 

Întâlnirea a cuprins doua activități: lecție deschisa ( prezentarea unor secvente înregistrate), la clasa a V-a, cu tema : ,,Ajutorul oferit semenilor", propunator prof. Bangala Steliana, de la Școala Gimnazială nr. 1 Corbeni, iar cea de-a doua activitate a cuprins prezentarea referatului cu tema ,,Metode, procedee și tehnici inovative de abordare a predării invatarii-evaluarii", propunator fiind parintele profesor Stancu Sabin de la Seminarul Teologic Ortodox,, Neagoe Vodă Basarab".

Materialele prezentate de către cele doua cadre didactice, au abordat tematica propusa de Inspectoratul Școlar Județean  Arges: ,,Corelarea competentelor specifice cu competentele cheie din profilul absolventului", iar activitățile desfășurate au vizat reperele curriculare actuale, cu accent pe proiectarea didactica și evaluare.

 La final, prin cuvântul rostit, Inaltpreasfintia Sa a scos în evidenta bucuria participării elevilor la ora de Religie și frumusețea portului popular al acestora, moștenire de la înaintașii nostrii. 

Activitățile cercului s-au desfășurat sub coordonarea responsabililor de cerc: prof. Valentin Retevoi, Director la Seminarul Teologic Ortodox,, Neagoe Vodă Basarab" și prof. Moraru Mihaela Iuliana de la Liceul Tehnologic Ferdinand I.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar