news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică dedicată Mamei Creștine la Școala Gimnazială ”Gabriel Marinescu” Tigveni.



 

Doamna profesoară, Emilia-Mihaela Dumitrescu, directoarea școlii gazdă a prezentat elevilor de clasa a V-a o lecție despre ființa cea mai dragă, mama, a subliniat rolul determinant pe care mama îl are în familie și în comunitate, iar elevii au citit poezii și eseuri cu concordanță cu tema zilei. 

Sărbătoarea Bunei Vestiri care este şi Ziua Mamei Creştine are pe Maica Domnului – ocrotitoare, dar şi model pentru femeia creștină.

Activitatea a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și de Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Vocația cea mai înaltă a femeii este aceea de a deveni mamă, de a naște și crește copii întru dreapta credință și dreapta viețuire.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar