news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea IPS Calinic Argeșeanul-arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, din luna februarie se desfășoară un program la Centrul Cultural Călinești de "Învățaturi psiho-spirituale și de bunăcuviintă în biserică", curs interactiv susținut de preotul-psihopedagog Rafael Vintilă de la Paraclisul Rectoratului din Pitești.



 

Acest proiect face parte din programul "Călineștiul Spiritual, Călineștiul Cultural" aprobat de Consiliul Local Călinești în 2022. În această lecție s-a discutat despre minuni. Elevii au aflat că Domnul Iisus Hristos nu a săvârşit niciodată minuni de dragul miracolului sau pentru a atrage atenţia asupra Sa. Minunea falsă se deosebește de minunea adevăratăoricât s-ar părea de extraordinară cea falsă, deoarece aceasta nu serveşte niciodată unui scop spiritual-moral, ci se face numai în vederea unui interes, adesea material. Toate minunile biblice au avut un scop – să demonstreze că Dumnezeu are control total asupra Creației și că, dacă poate înfăptui toate aceste lucruri miraculoase, nimic din viața noastră nu e prea greu, să nu poată face față. El vrea ca noi să ne încredem în El și să știm că poate face minuni și în viața noastră. Oamenii caută minuni pentru a hrăni nevoia de transcendere și de sens, care este o nevoie fundamentală pentru orice ființă umană. Tangența cu Dumnezeu poate să fie o relație de iubire autentică, care ne va face mai buni, care ne oferă sentimentul comuniunii, simțămntul de sens și bogație interioară. Dar a căuta doar minuni înseamnă puțină credință. Credincioșii care merg la biserică, care cunosc Evanghelia, nu caută minuni, ci relația cu Dumnezeu. De cele mai multe ori Domnul Iisus refuza să facă minuni în fața celor care Îi cereau semne, dar făcea minuni celor umili și celor apropiați sincer de Dumnezeu care nu aveau nevoie de minuni pentru a-și întări credința lor. Mulți copii au dat exemple de miracole în biserică iar unul dintre copilași a apreciat că cel mai mare miracol este viața.

La eveniment au participat și profesorii de religie Cristi Stoica și George Ștragov cărora le mulțumim!

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar