news        mail   location

 
 

 Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică și reacreativă la Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din municipiul Curtea de Argeș.



 

Este tradiție ca în preajma Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos copiii să împodobească bradul cu beteală, globulețe colorate și instalație luminoasă. Anul acesta copiii de la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din localitate coordonați de doamnele profesoare Otilia-Daniela Ionescu și Maria-Gabriela Savu împreună cu elevi de la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Neagoe Vodă Basarab” din Cetatea Basarabilor îndrumați de doamna profesoară, Oana-Eugenia Ureche au pus podoabă bradului și apoi au adus vestea Nașterii lui Iisus într-un frumos concert de colinde.

Gazde primitoare au fost Părintele paroh, Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și Părintele Anton Dicu.

La activitate au participat epitropul bisericii, Cătălin-George Ureche și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

La final Moș Crăciun a fost darnic și a adus daruri tuturor.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar