news        mail   location

 
 

Studentii de la specializarea Hidroenergetica, din Facultatea de Energetica a Universitatii Nationale de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, sub organizarea Prof.dr.ing. Diana Maria Bucur au realizat o vizita tehnica la un important reper al sistemului energetic national, amenajarea hidroenergetica Vidraru.



 

Dincolo de obiectivele tehnice urmarite, dorinta viitorilor ingineri a fost de a vizita si manastirea Curtea de Arges, un loc plin de semnificatii istorice si sprirituale.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, oaspeții au vizitat Catedrala Mitropolitană, Palatul Mitropolitan, Muzeul Arhiepiscopal, iar în final au înălțat o rugăciune în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală la racla cu Moaștele Sfintei Filoteea. Părintele Adrian Enache i-a însoțit și le-a prezentat istoricul locurilor, în care înaintașii noștri au fost intr-o permanenta legătură cu natura și Divinitatea.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar