news        mail   location

 
 

In ziua de 24 iunie praznuim Nasterea Sfantului Prooroc Ioan, Inaintemergatorul si Botezatorul Domnului. Tot in aceasta zi serbam Ziua Internationala a iei.               

 

Un lucru interesant in ceea ce priveste ia, este ca forma ei, este asemanatoare crucii. Este formata dintr-o bucata de material cu maneci largi in partea de sus si multe dintre modelele tesute pe ie contin elemente religioase.       

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, la Paraclisul pentru nevazatori: Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din incinta Asociatiei Nevazatorilor, Filiala Arges,la slujba Sfintei Liturghii, credincioasele nevazatoare au imbracat frumoasele ii romanesti. De asemenea doamna Matei Elena din cadrul Asociatiei nevazatorilor a pregatit un interesant material in ceea ce priveste ia si costumul national ramanesc. 

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar