news        mail   location

 
 

Colindele sunt cântece de bun-venit adresate lui Hristos, cântece de leagăn adresate Pruncului Iisus, fiind de o rară bunătate izvorâtă din împlinirea poruncii iubirii faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni.



 

 

Îndătinate atât de frumos în viaţa poporului nostru, aceste imnuri îşi au izvorul în Sfânta Scriptură şi în izvoarele nesecate ale sufletului românesc, ale credinţei şi vieţii poporului nostru care a tălmăcit cu atâta măiestrie şi limpezime adevărurile ortodoxe.

În seara zilei de 9 decembrie, biserica parohiei Micești, a devenit neîncăpătoare pentru numeroșii credincioși, mici și mari, care au dorit să participe la tradiționalul concert de colinde, organizat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, cu binecuvântarea și atenta purtare de grijă a Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu, Consilier Cultural și Comunicații Media a fost prezent la eveniment și a transmis Arhiereasca Binecuvântare, rostind un cuvânt despre tradiția de a colinda, fiind totodată și prezentatorul concertului.

Colindele au răsunat în frumoasa comunitate a parohiei Micești, păstorită de preoții slujitori Stan Robert Marcel și Păcioianu Florin, fiind interpretate magistral de către elevii Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din municipiul Curtea de Argeș și de copiii parohiei, care formează grupul „Glasul Arhanghelului”, coordonați de părinții profesori Dascălu Ovidiu Constantin, Sorescu Robert, Ștefania Păcioianu, sub atenta gospodărire a profesorului Retevoi Valentin, directorul Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab”.

Au fost interpretate numeroase colinde din diferite zone ale țării, cu multă căldură și dragoste: Doamne, ler Domnului Doamne; Corindele, corinde; Dați drumul la cer și Deschide ușa creștine; Vin colindătorii – care a deschis drumul pentru cei Trei Crai de la Răsărit, care anunță că Sara-i bun`a lui Crăciun, încheind cu vestea minunată: Iisus bine-ai venit!

Colindița nu-i prea multă, par a spune acești minunați colindători, care în ultimul colaj de colinde vor să spună că „Azi e miercuri, mâine-i joi”, și e timpul pentru „Rugăciunea lui Moș Crăciun”, însă să nu uităm niciodată de „Cântarea Maicii Domnului”, care ne pune la inimă „Legănelul lui Iisus”.

Un colind deosebit a fost interpretat de micuța Filoteea Retevoi, acompaniată de tatăl său, profesorul Retevoi Valentin.

Copiii au așteptat cu mare drag sosirea lui Moș Crăciun, care a venit plin de surprize și de cadouri pentru toți participanții.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar