news        mail   location

 
 

În după-amiaza zilei de 13 octombrie, la Biblioteca Universității din Pitești, a avut loc un eveniment cultural, prilejuit de lansarea albumului „Portraits”, al părintelui Cristian Dragomirescu, în prezența unui public numeros.



 

Gazda și moderatorul evenimentului a fost domnul conf. univ. dr. Adrian Sămărescu, prorector în cadrul Universității din Pitești, care a deschis manifestarea, prezentând pe cei care vor adresa auditoriului diferite comunicări, cu privire la albumul expus.

Un oaspete de seamă a fost prințul Șerban Dimitrie Sturdza, care a făcut o radiografie a relației de prietenie pe care o are cu autorul, dar și câteva remarci pe marginea operei sale: „Este un iubitor care știe să gestioneze foarte bine culoarea, care vine să completeze talentul său deosebit pentru desen, dar și nepăsarea prin care, în doar câteva linii, ajunge să creeze o atmosferă extraordinară în cazul unui portret”

Doamna Ioana Beltic Piassoni, pictor restaurator a rostit câteva cuvinte despre lucrările pictorului și portretistului Cristian Dragomirescu: „M-am uitat cu atenție la lucrări și am găsit o îmbinare a detaliilor fin și delicat trasate, dar și cu linii ferme, prin care reușește să evidențieze, trăsăturile, expresiile, personalitatea, și chiar starea de spirit a personajelor sale. Trecerea de la luminozitate la umbră este foarte bine realizată, dând viață personajelor. Ceea ce îl definește este faptul că are o deosebită atenție asupra detaliilor.”

Părintele Ovidiu Vlăsceanu, consilier cultural și comunicații media, a transmis Arhiereasca Binecuvântare a Părintelui Arhiepiscop Calinic, precum și mesajul de felicitare pentru reprezentanții Universității Pitești, care au avut frumoasa inițiativă de a vernisa acest album într-un centru academic de mare ținută, dar și părintelui Dragomirescu pentru munca neobosită pe altarul culturii.

Doamna Camelia Diaconescu, fondatoarea Galeriei Art Coffee Cowork din Pitești, a povestit despre proiectul galeriei de artă, în care artiștii au un loc, unde pot să-și expună lucrările, și astfel a apărut și expoziția de portrete care, ulterior, a avut ca rezultat apariția acestui album.

Un moment emoționant l-a constituit discursul maestrului Șerban Popescu, fostul profesor de la Liceul de Artă, care l-a îndrumat pe tânărul Cristian, și i-a urmărit cariera artistică. Domnul judecător Rebeca Ion și domnul colonel dr. Carp Cornel au vorbit despre frumoasa legătură a portretistului cu Familia Regală a României, care ocupă un loc important în galeria de portrete.

Poetul Florian Silișteanu a prezentat asistenței un portret inedit realizat de autor, făcut acum mai bine de trei decenii, când era elev, un portret realizat în mai puțin de jumătate de oră.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar