news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Cultural și Comunicații Media a organizat la parohia Sfinții Voievozi – Curtea de Argeș, o manifestare cu tema: Flori în suflete și pe veșminte, ediția a X-a.



 

Părintele slujitor Nicolae Arsene a prezentat evenimentul cultural, mulțumind tuturor celor care au răspuns pozitiv la chemarea de a arăta că românii își respectă istoria și o transmit din generație în generație.

Creștinii prezenți au admirat o expoziție de icoane  pe lemn și sticlă, pictate de elevi de la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș. Cei prezenți au putut vizita expoziția de unelte și diferite lucruri din gospodăriile vechi, atracția fiind războiul de țesut funcțional, prezentat de doamna Călușeru Cornelia, artist popular. De asemenea a fost prezentată și o expoziție de ii țesute de damă și bărbătești, ștergare, macate argeșene țesute și cusute, dar și articole împletite din lână toarsă.

A avut loc și o degustare de produse tradiționale românești: miere, brânzeturi și lactate, vin și produse de panificație.

Programul cultural-artistic a adus bucurie în sufletele celor prezenți, prin copiii de la Ansamblul „Floare de colț”, coordonat de domnul Grecu Vasile din Corbeni, grupul de tineri saxofoniști, coordonați de domnul profesor Ion Nițoiu, corul de copii „Mărturisitorii” din cadrul Clubului copiilor din Curtea de Argeș, coordonați de profesor Ileana Machidon, și de soliștii: Savinel Nicoară, Rodica Vasile, Bădița Patricia și Iosif Mihaela.

Activitatea își propune să promoveze și să păstreze tradițiile, obiceiurile, portul popular, în rândul credincioșilor, trezirea spiritului național în sufletul tinerei generații, încurajarea meseriilor românești: cusături pe muște, olărit, cioplitul în lemn, pictura pe sticlă.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar