news        mail   location

 
 

În data de 31 mai 1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a fost adoptată „Legea asupra poziţiei ofiţerilor”, primul act normativ care dă identitate, valoare şi sens corpului cadrelor militare în rezervă. În memoria acestui eveniment şi în semn de respect pentru cei care au făcut din militărie profesia  lor de o viaţă, Guvernul României, a instituit în 2010 „Ziua Rezervistului militar”, care se aniversează, în fiecare an, la sfârșitul lunii mai.



 

Filiala Județeană Argeș „Posada” a organizat un eveniment pentru a marca această zi, precum și a A.N.C.M.R.R.

Evenimentul a început cu primirea oficialităților, salutul drapelului și a Gărzii de Onoare, după care s-a intonat Imnul Național.

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, la Troița Vânătorilor de Munte a fost oficiată, de către un sobor de preoți, o slujbă de pomenire pentru rezerviștii care au trecut la Domnul. Părintele Andrei Michai – consilier eparhial, a dat citire Mesajului Arhieresc, după care a oferit, din partea Chiriarhului, Medalia Creștin Ortodoxă „Sfântul Neagoe Vodă Basarab”, domnului col. (rtr.) Laurențiu Domnișoru – Președintele Filialei Județene Argeș „Posada”.

Au urmat alocuțiunile autorităților locale și ale invitaților, precum și oferirea unor Diplome de Excelență unor membri ai Filialei Județene Argeș „Posada” a A.N.C.M.R.R.

Evenimentul s-a încheiat cu depunerea de coroane la Troița Vânătorilor de Munte.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar