news        mail   location

 
 

În Duminica a III-a din Postul Paștelui, credincioșii din cartierul Zăvoi al orașului Ștefănești,  au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul. Ierarhul a răspuns invitației de a oficia Sfânta Liturghie în acest locaș de cult care în ziua de 11 aprilie urmează să-și sărbătorească hramul închinat Sf. Ierarh Calinic de la Cernica.



 

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a vorbit celor prezenți despre importanța însemnării cu semnul Sfintei Cruci, dar și despre asumarea acesteia în fiecare zi.

Noua biserică din orașul Ștefănești a fost ridicată între anii 2003-2012,  pe un teren donat de familia Biruta Ionel. Lucrările s-au desfășurat sub directa supraveghere a părintelui paroh Biolan Cristian Constantin, ajutat de preotul Zinculescu Ioan Relu.

Pictura în tehnica fresco a fost realizată între anii 2009-2011 de pictorul Preot Cârstina Gheorghe din Parohia Dragoslavele. Catapeteasma bisericii a fost realizată în localitatea Cracăul Negru,  fiind donată de Valeria Haller Hirsch.

La toate lucrările de zidărie și pictură au contribuit membrii Consiliului Parohial și credincioșii din parohie. Un ajutor important a venit din parohiile vecine și de la credincioșii din municipiul Pitești.

O contribuție deosebită a venit din partea primăriei orașului Ștefănești care a oferit parohiei materiale de construcții.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar