news        mail   location

 
 

Credincioșii argeșeni s-au bucurat astăzi să participe la un moment unic în viața lor. Cu ocazia cinstirii praznicului Acoperâmântului Maicii Domnului, în comuna Corbi aflată pe Valea Râului Doamnei, a fost așezată piatra de temelie pentru noua mănăstire care se va ridica în apropiere de biserica rupestră Corbii de Piatră.

 

De la primele ore ale dimineții, obștea monahală împreună cu toți pelerinii, au primit cu mare bucurie în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Modovei și Bucovinei, și pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

Pe o scenă special amenajată lângă locul construcției, cei doi înalți ierarhi au oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La acest eveniment au participat și reprezentanți ai Primăriei Corbi, precum și ostenitorii și binefăcătorii care au sprijinit până acum lucrările realizate.

După oficierea Sfintei Liturghii, cei doi ierahi au săvârșit slujba așezării pietrei de temelie pentru noul așezământ monahal.

Locul ales pentru noua mănăstire are o semnificație deosebită pentru Întâistătătorul scaunului mitropolitan din Modova și Bucovina, Înaltpresfințitul Teofan fiind fiu al satului Corbi. De aceea, în cuvântul rostit cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat că viața monahală din noua mănăstire va fi de fapt o continuitate a rugăciunilor pe care monahii le-au rostit în biserica din stâncă ce străjuiește localitatea de multe sute de ani.

Ierarhul Argeșean a îndemnat pe cei prezenți să se bucure de construcția acestui nou altar de rugăciune, amintind totodată că locul este așezat într-un cadru natural superb care face parte din copilăria Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan.

Pentru început se va ridica  un paraclis care va fi ocrotit de Acoperământul Maicii Domnului și Sfinții Ioan Rusul, Neagoe Vodă Basarab și Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel. Într-o altă etapă, obștea Mănăstirii Corbii de Piatră, va construi și un Așezământ Monahal, alcătuit din chilii, bibliotecă și spații administrative.

Toate lucrările au fost încredințate părintelui ieromonah Ignatie (Ioan) Gorunescu, starețul Mănăstirii Corbii de Piatră, și preacuviosul ieromonah Ioanichie (Florin) Sturzeanu, economul mănăstirii.

Pentru implicare în cele realizate până în prezent, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit actualului primar Anca Alina Baciu medalia eparhială ,, Sf. Mc. Filoteea”, precum și fostului primar Mihai Ungurenuș, medalia eparhială ,, Sf. Neagoe Vodă Basarab”. De asemenea, ieromonahul Ioanichie (Florin) Sturzeanu a primit distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar