news        mail   location

 
 

Luni, 23 august, a fost organizat la Câmpulung Muscel, evenimentul comemorativ „Ziua Panglicii Negre”. Cu acest prilej, au fost dezvelite și sfințite două plăci comemorative pentru pomenirea „eroilor neamului românesc și victimelor stalinismului, comunismului și oricărui fel de totalitarism”.



 

Slujba de sfințire a fost oficiată, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, de către părintele profesor dr. Radu Tascovici, care a rostit și un cuvânt: „În timp, fenomenele își lasă o amprentă dureroasă și erodează spiritual o națiune. Și o națiune nu poate să meargă înainte fără spiritualitate, fără o anumită conștiință de sine, care este dată de religie, de tradiție, de istorie și de cultură, iar astăzi, sistematic, se caută îngroparea culturii creștine, tocmai pentru, în felul acesta, oamenii vor arăta ca niște arbori dezrădăcinați, care pot să fie mutați foarte ușor din loc de valurile furtunilor sau de deciziile totalitare ale unor lideri”.

Domnul Radu Petrescu Muscel, inițiatorul acestei manifestări a vorbit despre cei care au avut de suferit, datorită credinței și convingerilor de libertate, și a mulțumit celor care au fost prezenți în curtea casei în care a viețuit părintele Gheorghe Cotenescu.

La eveniment a fost prezent și cunoscutul interpret Grigore Leșe – doctor în muzică și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universității din București și la Universitatea de Muzică București.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar