news        mail   location

 
 

În Duminica a V-a din Postul Paștelui, închinată Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, credincioșii parohiei argeșene Florica din orașul Ștefănești, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.



 

Chiriarhul a oficiat cu această ocazie Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Ierarhul Argeșean a rostit un cuvânt de învățătură în care a prezentat viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, un model pentru toți cei care doresc să învingă în lupta cu patimile.

Dorind să-și arate recunoștința față de activitatea pastorală și administrativă desfășurată la această parohie în ultimii 25 de ani, Chiriarhul Eparhiei a oferit astăzi părintelui paroh Cristian Amuza, distincția eparhială ,,Crucea Basarabă”. Aceeași distincție a fost oferită și părinților coslujitori Dragoș Cornel și Panciuc Alexandru.

Biserica parohiei Florica din orașul argeșean Ștefănești poartă hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena. Lucrările au început în anul 1999, sfântul locaș fiind sfințit în anul 2007. Cu sprijinul enoriașilor și cu ajutorul sponsorizărilor primite, până în prezent, în apropierea bisericii au fost ridicate mai multe anexe necesare pentru activitățile desfășurate de parohie.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar