news        mail   location

 
 

M-am bucurat din toată inima când am auzit sau am avut prilejul de a întâlni și a fi cercetat medical, de adevărați oameni de știință, de oameni de omenie și râvnă de a ajuta la nevoie.

 

Am auzit cum unii medici, ca să facă binele desăvârșit, se comportau cu o delicatețe aristocratică. Adică, o lucrare începută era dusă la bun sfârșit și mai ales, grija, de după diagnosticare și tratament, de a priveghea mereu la mersul pacientului pe drumul cel bun.

Iată ce spune doctorul Alexandru Ciurea: „Nimeni în societatea noastră nu dorește să devină o povară. O povară pentru familie, o povară pentru societate, o povară pentru serviciu, pentru că nu putem să mai funcționăm. Deci totul trebuie făcut și gândit foarte bine. Și explicat extrem de sincer. Ca să fac o paranteză, referitor la tipul de intervenție neurochirurgicală, pentru că sunt chirurg, actualmente, în toată lumea civilizată există o sintagmă recunoscută în felul următor: „Maximum, safe resection!” Adică să operezi, să scoți din boala respectivă cât poți mai mult, dar să nu influențeze starea generală a pacientului. În cazul în care vorbim despre creierul uman, te apropii de anumite zone critice de viață, sau de zone elocvente cerebral: centrii vorbirii, centrul mișcării, centrii vizuali. Dacă te-ai apropiat de aceștia, faci tot posibilul ca să te oprești, să-i eviți, pentru a nu-i atinge. De aceea sunt zone în creier care se numesc: „Don`t touch me”, „Nu mă atinge!” Pentru că, dacă le-ai atins, complicațiile sunt totale și aproape irecuperabile.”

Iată, aici vedem cât de mare este responsabilitatea tuturor medicilor, dar mai ales a celor care operează anumite zone mai sensibile ale corpului uman. Desigur, orice maladie este o problemă complicată. Iar atunci când un medic este prea ocupat și mai ales stresat sau tracasat, trebuie să se odihnească bine și să aibă răbdare multă!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar