news        mail   location

 
 

„Tu, Care conduci lumea cu Rațiunea Eternă! Creator al Pământului și al Cerului, Care poruncește timpului să se desfășoare în veșnicie și nemișcat rămânând, miști toate lucrurile.

 

Tu, pe care nu cauze exterioare te-au împins să creezi opera de materie fluctuantă, ci Binele Suprem, formă inerentă lipsită de invidie; Tu fiecare lucru din exemplul divin îl derivi, Tu Suprema frumusețe a minții, lumea frumoasă o aduci și formând-o din imagini asemănătoare, poruncești părților perfecte s-o desăvârșească perfect...

Tu legi elementele și numerele, astfel încât focul cel mai pur să zboare în sus, iar greutatea să nu facă pământul să se scufunde.

Tu, suflet de Triplă natură, care mijlocești totul, Te miști, unești și reverși în membrele care ți se potrivesc; când în două cercuri s-a adunat mișcarea divizată, ea continuă în sine întorcându-se și mintea profundă înconjură și cerul cu chip asemănător rotește.

Tu creezi suflete și vieți mai mici din aceeași pricină și pe carele ușoare de sus aducându-le jos semeni pe pământ și în ceruri și cu lege binevoitoare Îi chemi înapoi la Tine și îi faci să se întoarcă la focul regăsit.

Îngăduie, o, Tată, ca mintea să se ridice la locul ei august, să intre în fântâna binelui și, odată revelată lumina, să fixeze ochii sufletului în Tine!

Dizolvi ceața și poverile corpului pământesc și în splendoarea Ta strălucești; Tu ești seninătatea, ești odihna și pacea celor pioși, a Te vedea pe Tine este scopul!

Tu ești începutul, Cel care conduce, ghidul, drumul și destinația!”

Plecând din eternitate, prin gândirea lui Dumnezeu, și venind în frumusețea acestei lumi, la plecare, ne vom întoarce la Începutul, Domnul Dumnezeu!

Nu avem alternativă! Dumnezeu este Domnul și s-a arătat nouă! Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului Dumnezeu! Căsuța noastră este în Grădina Maicii Domnului!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar