news        mail   location

 
 

În baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Argeș ,, Cpt. Puică Nicolae”, în municipiul Curtea de Argeș s-a desfășurat o acțiune comună de instruire legislativă a personalului clerical și neclerical din protopopiatul Curtea de Argeș. Evenimentul s-a desfășurat în paraclisul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din cadrul Centrului Eparhial.



 

Prezentarea a fost susținută de catre locotent colonel Oprea Daniel din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Arges "Cpt. Puica Nicolae", fiind prezentate informatii cu privire la prevenirea efectelor incendiilor în ceea ce privește obiectivele de cult și spațiile anexe acestora. De asemenea,  s-a pus accent pe instruirea personalului clerical și neclerical în domeniul situațiilor de urgență.

De mare interes pentru cei prezenți a fost și prezentarea făcută de o echipă a Centrului de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență Argeș, care a desfășurat o acțiune de instruire pentru acordarea ajutorului medical de urgență pentru persoanele adulte și nou născuților. Prezentarea acestor măsuri a fost realizată de Mr. Surugiu Mihail și Plt.adj.șef. Jianu Andrei Ionuț, cu exemplificare pe manechine, întreaga logistică fiind asigurată de ISU ARGEȘ.

Planificarea și coordonarea acestor activități desfășurate în municipiul Curtea de Argeș au fost realizate de inspectorul eparhial Andrei Bachide. Această întâlnire, precum și alte activități organizate în cuprinsul Eparhiei, demonstrează  colaborarea instituțională  care există permanent între ISU ARGEȘ  și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar