news        mail   location

 
 

Pentru că astăzi s-au împlinit 165 de ani de la momentul în care Țara Românească și Moldova s-au unit sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în vechea Catedrală Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș a fost săvârșită o slujbă de Te Deum prin care au fost înălțate rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu.



 

În mijlocul credincioșilor prezenți la acest eveniment s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, care a adresat cu această ocazie un cuvânt de învățătură, amintind importanța unirii Principatelor Române la 24 ianuarie 1859, un act istoric care a   fost posibil datorită eforturilor comune depuse de politicienii vremii, patrioți desăvărșiți, mulți dintre ei născuți pe plaiurile Argeșului.

Ierarhul Argeșean a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru toți cei care au contribuit la înfăptuirea acestui măreț ideal, fiind amintiți și cei care fac parte din generația pașoptistă.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar