news        mail   location

 
 

În prima zi a anului 2024, credincioșii din municipiul Curtea de Argeș au avut bucuria să participe la Sfânta Liturghie care a fost oficiată în noua Catedrală Arhiepiscopală de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului, a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind în mod deosebit de viața Sf. Ierarh Vasile cel Mare. De asemenea, Ierarhul a dorit să transmită credincioșilor argeșeni să fie binecuvântați în noul an cu multă sănătate și liniște sufletească.

După oficierea Sfintei Liturghii, a fost săvârșită o slubă de Te Deum prin care au fost aduse mulțumiri Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările primite în anul care a trecut, și cereri pentru mântuirea credincioşilor: popor, conducători, armată; pentru toţi cei care sunt în călătorie, pentru cei bolnavi șipentru cei care sunt în necazuri.  Prin această slujbă, cerem Bunului Dumnezeu ca în noul an calendaristic să depărteze de la noi toate obiceiurile vătămătoare şi patimile stricătoare de suflet,să stingă toate eresurile şi dezbinările din Biserică şi să-i întoarcă pe toţi la dreapta credinţă.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar