news        mail   location

 
 

În Duminica a XIX-a după Rusalii, credincioșii parohiei Sfântul Mucenic Pantelimon din municipiul Pitești au sărbătorit al doilea hram al bisericii închinat Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian.



 

În mijlocul acestora s-a aflat astăzi Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul care a oficiat Sfânta Liturghie.  Ierarhul Argeșean a slujit împreună cu un sobor de preoți și diaconi, de față fiind și reprezentanți ai instituțiilor administrative din municipiul Pitești.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a amintit în cuvântul de învățătură despre atitudinea plină de dragoste pe care trebuie să o avem față de cei care ne urăsc. Ierarhul a evidențiat dragostea piteștenilor față de biserica construită în apropierea Spitalului Județean Argeș și a apreciat căldura sufletească cu care aceștia participă la sfintele slujbe.

Momentul slujirii a fost unul deosebit deoarece biserica piteșteană din cartierul Găvana sărbătorește 20 de ani de existență.

În primăvara anului 1997 a debutat acţiunea de construire a unui lăcaş de cult în incinta Spitalului Judeţean Argeș. Între anii 1998 - 1999 s-a încheiat documentaţia necesară începerii lucrărilor de construcţie a bisericii, iar în data de 14 Mai 2000, Chiriarhul locului a oficiat slujba de sfinţire a pietrei de temelie, urmând ca la data de 22 decembrie 2002 să fie săvârşită prima Sfânta Liturghie în noul aşezământ.

.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar