news        mail   location

 
 

Bunătatea este Însuși Domnul Dumnezeul nostru, Care din Veșnica lui Iubire, ne-a adus în ființă, cum noi nu am avut puterea și înțelepciunea să o gândim niciodată.

 

Un mare scriitor a spus că: „Frumusețea va mântui lumea!” și asta este doar jumătate din lucrare. Eu îndrăznesc să scriu că: Bunătatea lui Dumnezeu va mântui lumea! Acesta este adevărul curat! Omenirea și noi toți așteptăm această minune, în care cred nestrămutat. Judecată poate face oricine, cu atât mai mult Domnul Dumnezeu, dar Iertare și Bunătate are doar Dumnezeu și mama noastră, care ne iartă necondiționat: pun înainte Iubirea și nicidecum pomelnicul păcatelor noastre. Așadar, să avem gândul cel bun al Iertării! Gândul cel milos al Bunătății, cu Față Treimică!

Profesorul savant, chirurg și om de știință, Alexandru Ciurea, încheie cartea sa, cu îndemnul de a gândi bine: „Gândul bun poate veni de la Dumnezeu, poate de la Biserica Creștină, poate veni din literatura noastră, de la poezia lui Eminescu. Acela  este gând bun. Având gândul bun toate lucrurile se rezolvă. Se rezolvă în primul rând în tine, pentru că gândul bun  duce la un sistem nervos cu ajutorul căruia eu mă comport în societate, iubesc, gândesc, mă cert, parlamentez. Gândul bun mă scoate din impasuri....din situații grele...din situații de criză, din situații de panică. Gândul bun este cel care mă îndeamnă spre a face ceea ce se numește „bine”. Noțiunea de bine care-mi este implementată de copil trebuie realizată în continuare pe parcursul vieții de adult, conform dictonului german: „Ein bisschen Liebe, ein bisschen Frieden”  - „Puțină iubire, puțină pacea”. Să nu uităm să mulțumim Domnului Dumnezeu pentru fiecare zi și să spunem, cu mult curaj, dis-de-dimineață: În fiecare zi este ziua mea!” (Alain Delon)...Câte lucruri minunate în această țară numită România, câte lucruri bune se pot face, câți oameni deștepți, intelectuali sunt, câte cărți minunate avem și câte peisaje...Să fim pururea bucuroși, mereu cu gânduri bune!”

Și încheie, celebrul savant, Alexandru Ciurea, apoteotic: Aceasta este bucuria de a trăi în România!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar