news        mail   location

 
 

Sperăm să nu pierim din cauza lipsei de oxigen! Este grav și nesănătos pentru atmosfera care înconjoară pământul și volumul de oxigen se micșorează.

 

Una era situația cu câteva milioane de „nasuri și plămâni”, consumatoare de oxigen. Acum sunt peste 8 miliarde de oameni, fiecare cu aspiratorul lui mai mic sau mai mare de consum. Dacă se vorbește de oxigen, toată lumea știe ce înseamnă aceasta. Dar, din păcate, poluarea nu este numai pe sus, în văzduh, ci și pe jos, aproape de picioarele noastre.

Savantul Ciurea Alexandru Vlad, după ce a arătat ce se întâmplă în București, scrie cu vehemență: „De aici vine și partea a doua – pădurea ca pădure, dar din pădure pleacă apele. Or, aceste ape sunt poluate cu tot felul de gunoaie, de dejecții, plasticul...Mergeți la orice fel de lac mare din România și o să vedeți tot felul de gunoaie aruncate pe lac...lacul se poluează, peștii se poluează, mâncarea noastră se poluează...Acestui tip de poluare îi urmează poluarea fonică, ce distruge sistemul nervos...Stratul de ozon s-a diminuat, după cum știm – ultima pe listă e acea poluare din cauza razelor solare care, vara, mai ales pe litoral, este extrem de periculoasă. Pot apărea o serie de boli de piele, de boli neoplazice la oameni, adică diferite cancere, dacă nu ne apărăm de razele de soare”.

În urma expunerii la soare peste măsură (sunt persoane care dorm la soare), apar răni mari pe trup, care, dacă nu avem grijă, pot duce la boli canceroase, așa cum s-a mai întâmplat din cauza foamei de a face plajă efectivă în zile puține și de aici expunerea la soare peste limitele admise de medicină, adică de sfatul medicului. Vorba bătrână: cine întreabă, departe ajunge!

Despre calitatea aerului în București, în octombrie 2020, au fost momente în care au existat și creșteri de 350% ale nivelului acceptat. Aerul infestat pătrunde în plămâni și atacă creierul nostru.

Prevenirea fenomenelor de îmbolnăvire se face prin activitate fizică, de întreținere. Să nu uităm plimbările pe jos, prin parcuri și păduri, să nu uităm de apa de izvor, să nu uităm să ne îngrijim de sănătate, cu mare grijă și cu mare iubire pentru Dumnezeu, care ne-a dat bucuria de a veni pe lumea aceasta și a vedea minunea creației dumnezeiești.

Să ne rugăm Domnului Dumnezeu să vină ploaie la vreme să scalde atmosfera și să o curețe de otrăvuri.

Să ieșim în natură ca să ne vedem cu Dumnezeu!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar