news        mail   location

 
 

Marii scriitori ai lumii au scris despre femei cele mai alese cuvinte care arătau marea iubire pentru femeie. Am zice că lirica feminină, dacă se poate accepta o astfel de alăturare, în scris și în gândire, este în fruntea oricărui efort artistic.

 

„Femeia este protejată de a încerca depresia pentru că, spune medicul Alexandru Ciurea, sunt apărate de estrogen. Hormonul feminin, din diferite cauze, precum suprasolicitarea la locul de muncă, activitate de responsabilitate, multiplele solicitări la domiciliu, de la copil, soț, din dorința de a expanda și de a face lucruri cât mai multe și cât mai bune, se epuizează.

Epuizarea aceasta a energiei celulelor nervoase, alături de fenomenul de insatisfacție, poate să ducă frecvent la fenomenul de depresie în rândul femeilor, chiar și a persoanelor tinere. Dacă ne referim la persoanele mai în vârstă, la care funcțiile estrogenice nu mai funcționează, adică aflate în așa-numita perioadă a menopauzei, fenomenul de depresie este mult mai întâlnit, pentru că intervin și alte insatisfacții și supărări, pe plan material, pe plan spiritual, pe plan de familie – toate acestea nu duc decât la apariția depresiei la aceste persoane.

De aceea, persoanele de ambele sexe, când ajung la vârsta de peste 60 de ani, nu trebuie lăsate într-un colț, să se însingureze și să se procedeze cu ele exact așa cum am văzut în Germania: grupuri întregi de seniori sunt duse în diferite locuri în care se joacă cărți, se mișcă în aer liber, nu trebuie să ai grijă de ei, se simt minunați cu toții. Cine profită de asta? În primul rând societatea, care nu mai are balastul persoanelor în vârstă, depresive, iar aceste persoane își simt mai bine rostul și rolul în societate, devin părinți și bunici confortabili pentru toată lumea, entuziaști și în familie.”

Cel mai bine este să ne instruim pentru a fi bucuria celor din jurul nostru. Să lăsăm mofturile și ofurile și să răzbim în bucuria rugăciunii, în bucuria scrisului, a dansului, a muzicii, a voii bune, a veseliei și a gândului sfânt. Să întinerim cu gândirea și inima!

Sus inima! Sus bucuria! Jos cu supărărea și cu depresia!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar