news        mail   location

 
 

Ca să scăpăm de depresie, și cine n-a încercat o stare de depresie, trebuie, negreșit, să ne adresăm specialiștilor, de la Sigmund Freud, numiți psihoterapeuți, acei miraculoși hăruiți care pot diagnostica încercările de neputință, prin care am trecut și trecem cu toții.

 

Chiar și eu am trecut prin astfel de stări când am fost internat în câteva spitale din România și din afară.

Există la români proverbe celebre adunate de expriența zilnică, proverbe care ajută ca și cele mai bune medicamente.

Ce credeți că înseamnă proverbul: „Cele bune să se adune, cele rele să se spele?”, adică să ne oprim și să luăm în considerare numai cele bune din tot ce întâmpinăm și să mergem în direcția optimistă, care vindecă depresia.

Depresia, dacă nu este vindecată, duce la diferite încercări și dependență de „medicamentele psihiatrice” care, în cele din urmă, duc la tot felul de complicații. Și mai grav, dacă nu luăm în serios stările de instabilitate, se poate ajunge pe marginea prăpastiei, nefiind decât un pas pâna la nefericita sinucidere.

Marele chirurg, neuropsihiatrul Alexandru Vlad Ciurea își pune nădejdea că: „Din fericire, România are un număr mic de persoane care ajung în această situație disperată, pentru că reușim să găsim în noi puterea psihică și fizică, dar și în cei din jur. Să avem grijă ca depresia să nu apară având spaime de tot felul, cea mai rebelă și de nestăpânit este atunci când, câte un medic, fără să-și dea seama de impact, spune bolii pe nume, mai ales când este suspiciune de cancer, și se mai face un pronostic și mai sumbru, generator de depresie, că poate să și moară după trei luni!”

Doctorul Alexandru Ciurea ne încurajează: „Nu trebuie să faci depresie la cancer; pentru aceasta este bine ca cel care are o asemenea afecțiune, pe care noi o numim neoplazie, să știe că această boală este frecventă, nu rară, că are tratament, că se găsesc soluții în orice situație și că nu trebuie numaidecât să ne ridicăm brațele în sus și să ne rugăm numai lui Dumnezeu!”

O, de am face și aceasta, adică rugăciune de vindecare! Trebuie să avem mărturiile de toate vindecările din Istoria Creștinismului și de la Sfinții Părinți, care au făcut cele mai dure experiențe în decursul pribegiei terestre și să avem optimism!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar