news        mail   location

 
 

În Duminica a 33-a după Rusalii, monahiile și pelerinii de la mănăstirea argeșeană Văleni, au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. 

Ierarhul Argeșean a evidențiat în cuvântul rostit cu această ocazie că pocăința este darul pe care îl primim de la Dumnezeu să-l folosim în rugăciune atunci când dorim să primim iertarea păcatelor.

Amintind de istoria acestei mănăstiri întemeiate în sec. al XVII-lea de călugărul Zaharia Grădişteanu, Chiriarhul Eparhiei s-a arătat impresionat de toate eforturile pe care monahii și monahiile le-au depus în timp pentru a salva această frumoasă și veche așezare monahală

În anul 1883 biserica de lemn construită de călugărul Zaharia Grădișteanu este dărâmată, în locul acesteia fiind construită o nouă biserică de zid.

Reconstruită între anii 1948-1955, după ce biserica s-a dărâmat datorită unui seism foarte puternic, prin strădania Episcopului Iosif Gafton, a stareţei Anatolia Manu şi a obştii monahale, biserica a fost împodobită cu pictură nouă şi s-a înzestrat cu cele de trebuinţă. A fost sfinţită în anul 1955 de către Prea Fericitul Părinte Patriarh Iustinian.

Redeschisă oficial în anul 1990 odată cu reânființarea Episcopiei Argeșului, viața monahală de la mănăstirea Văleni a fost reînviată prin refacerea obştii şi începerea lucrărilor de renovare a ansamblului monahal.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar