news        mail   location

 
 

Credincioșii parohiei Găvana I cu hramul Tuturor Sfinților din municipiul Pitești au îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Momentul a fost deosebit datorită faptului că biserica din această zonă a orașului și-a sărbătorit hramul.  Cu acest prilej, în mijlocul comunității piteștene a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a oficiat Sfânta Liturghie într-un spațiu amenajat în curtea bisericii.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți sfaturi duhovnicești amintind în mod deosebit de importanța familiilor creștine în care s-au născut sfinții lui Dumnezeu.

După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii. Cu această ocazie au fost pomeniți și ctitorii: Ioan și Olimpia Micu, cu ajutorul cărora în perioada 2007-2014 au fost executate lucrări importante de restaurare a picturii și a întregului complex bisericesc sub coordonarea părintelui paroh Gheorghe Stănescu.

Credincioșii prezenți într-un număr foarte mare au primit în dar  din partea parohiei pachete cu alimente și icoane.

Biserica cu hramul Tuturor Sfinților și cel al Sfântul Ierarh Nicolae din cartierul Găvana I a fost zidită din temelie în anul 1817, fiind sfințită în anul 1820 de Preasfințitul Iosif.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar