news        mail   location

 
 

În Duminica a XXI-a după Rusalii, cu o zi înainte de cinstirea hramului închinat Sfintei Cuvioase Parascheva, credincioșii parohiei argeșene Stroiești din comuna Mușătești  au bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. Cu această ocazie, Chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie în frumoasa biserică din localitate închinată Sfintei Cuvioase Parascheva.



 

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a vorbit despre vechimea satului Stroiești, precum și de vrednicia locuitorilor care au reușit să ridice o biserică impunătoare în timpul păstoririi episcopului Ghenadie Petrescu.

Primele însemnări privind viața spirituală a localității Stroiești au fost făcute în data de 8 aprilie 1644.

Actuala biserică de zid poartă hramul Sf. Cuvioase Parascheva, fiind construită între anii 1881 - 1888, în locul vechii biserici de lemn care a fost ridicată în anul 1753.

Biserica de zid a fost pictată în stil neobizantin de catre Belizarie Paraschivescu, fiind târnosită la 14 octombrie 1888, de către episcopul Ghenadie al Argeșului.

Biserica veche de lemn a fost donată satului Vărzăroaia din comuna Pietroșani.

 

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar